Неделя,

Дариткова отвори вратата за коалиция с БСП

От: СТАНДАРТ -
Дариткова отвори вратата за коалиция с БСП
A
A
A

Може ли ГЕРБ да влезе в коалиция с БСП след парламентарните избори? Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова за първи път не каза категорично НЕ, а остави вратата отворена. "Ние нямаме врагове, наш враг е коронавируса. ... Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това", каза в интервю за БНР шефката на управляващите в парламента.

Тя направи това изказване два дни, след като премиерът Бойко Борисов обяви в Симитли, че „непримиримите врагове” трябва да работят заедно в следващите 2-3 години, за да изведат страната от кризата. То не назова враговете на ГЕРБ, но досега винаги е посочват като основен опонент социалистите.  

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.

"Трябва да се търсят поводите за диалог и за съвместна работа. Упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно, за да имат тежест институциите и да бъде демокрацията силна" , коментира тя продължаващата конфронтация между президента и премиера.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че управляващите са готови за коректно организирани и честни избори. "Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори", каза Дариткова.

Тя изказа надежда в оставащите седмици на парламента да бъде постигнат консенсус с останалите партии, за да могат да се гарантират правата на всички български граждани и да се постигне максимално възможно участие на всички в условията на пандемична обстановка.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички