Човек от ДБ хвърли ново тежко обвинение към Горанов

Вторият пакет от санкции по закона "Магнитски" е удар и по руското ядрено лоби

Човек от ДБ хвърли ново тежко обвинение към Горанов | StandartNews.com

Като финансов министър Владислав Горанов е играл ролята на нощното шкафче на Бойко Борисов, заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" в коментар пред бТВ на поредните санкции по закона "Магнитски".

Санкциите по закона "Магнитски" са насочени към българското общество и всичко това е срам за нас. Това, което САЩ казват, че от общо 9 санкционирани в ЕС, осем от тях са в България. Крайно време е да се позамислим защо се получава така и трябва да излезем от персонажите от този случай, настоя Мирчев.

Вторият пакет от санкции по закона "Магнитски" е удар и по руското ядрено лоби. В "Магнитски" едно бе казано, че подкупите са давани на партиен лидер в България, а в "Магнитски"-2, че са приемани подкупи чрез схеми, подчерта той.

По думите му БСП все повече прилича на "Възраждане" - социалистите са против модернизация на армията и против помощта за Украйна. Мирчев отрече ДБ да се коалира отново с БСП, при положение, че от формацията са заявили, че ще се коалират за изборите на 2 април с "Продължаваме промяната".

Ивайло Мирчев уточни, че ДБ не са отсъствали от никакво гласуване в парламента. От ДБ няма никой санкциониран, но има санкционирани от ГЕРБ, заяде се той.

Все още не е обсъждано във формата на ДБ и в коалиционния формат дали да се работи за импийчмънт на държавния глава. Президентът с ходовете си разчита по-скоро на личните си убеждения, отколкото да следва националния интерес, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай