Човек на Янев с първи думи за отцепничката Симеонова

Георги Самандов обясни, че целите на "Български възход" са свързани със защитата на националния интерес

Човек на Янев с първи думи за отцепничката Симеонова | StandartNews.com

Стефан Янев учреди партията "Български възход". Като основна цел в програмата ѝ е заложено браненето на националния интерес на Република България. В деня на учредяването обаче съоснователят Ралица Симеонова напусна редиците.

"Ралица Симеонова е страхотен човек и професионалист. Тя е свободен човек и свободно изразява своята воля. Уважавам нейния избор. Упрекът ѝ не го намирам за резонен. Не съм забелязал да има странни хора в "Български възход", заяви бившият заместник-министър на енергетиката и член на партията "Български възход" Георги Самандов в студиото на "Денят ON AIR".

Той обясни, че целите на политическата парти са свързани със защитата на националния интерес.

"Националният интерес има три стълба - сигурност, благоденствие и справедливост. Трябва да имаме сигурна външна и вътрешна политика, работеща икономика и работеща съдебна система", отбеляза Самандов.

Запитан дали от "Български възход" биха работили в бъдеще с "Продължаваме промяната", събеседникът посочи, че партията е готова за избори и до този момент не са начертани червени линии за никого.

За гражданския протест тази вечер в подкрепа на правителството бившият заместник-министър на енергетиката изрази мнение, че е по-скоро митинг, а не протест. И добави, че му прилича на подготовка за нови избори.

Георги Самандов коментира пред Bulgaria ON AIR и ситуацията с енергетиката в страната.

"Службите трябва да установят дали има корупционни практики. Съмненията трябва да бъдат доказвани. В енергетиката нищо не се е случило от доста време насам. Анонсираните промени не са факт. Виждаме, че корабът плава, а няма капитан", каза той.

И подчерта, че Германия, Великобритания и други европейски страни са анонсирали мерки, но у нас не виждаме подобен подход.

"Тънкият момент е да се види кой има нужда от компенсация. В момента компенсацията не е на парче, а на калпак. Сега бизнесът иска дългосрочна визия за това как да бъде компенсиран. Всеки един бизнес калкулира продуктите си на реалната цена. Точно заради това обикновените потребители не виждаме компенсациите в крайния продукт, който консумираме", уточни гостът в студиото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай