Човек на Промяната скочи на ГЕРБ и ДПС. Защо няма да говорят с тях

Няма да подкрепим лица, излъчени от ГЕРБ, казва Христо Даскалов

Човек на Промяната скочи на ГЕРБ и ДПС. Защо няма да говорят с тях | StandartNews.com

„Оценихме проф. Габровски като много добър специалист, но сме казали, че това е предложение на ГЕРБ – и в двата случая няма да подкрепим лица, излъчени от ГЕРБ. Когато си любим на много, най-накрая не си любим на никого. Той е предложеното лице от партия ГЕРБ, те са най-голямата сила от 48-ото НС, те го излъчиха”. Това обяви в предаването "Офанзива" по НоваНюз депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Даскалов.

За идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от днес проф. Габровски да бъде премиер с третия мандат, Христо Даскалов каза: „Лично аз не съм чул от колегите си, всеки ден сме заедно, че той би дал гласа си за подобен подход - Габровски да бъде начело на третия мандат. За да бъда експерт на Реформаторския блок по онова време, съм споделял техните политически ценности”. Така той мотивира решението на ПП да не подкрепят кандидатурата на проф. Габровски.

„Сега виждам в партия ГЕРБ хора, които така яростно хулеха Борисов, сега го хвалят навсякъде”, каза Даскалов.

„С ГЕРБ и с ДПС нямаме разговори, аз като член и съучредител на ПП, казвам, че ние нямаме какво да говорим. С БСП се случиха доста неща – изборът на председател на парламента, ИК. Те бяха наши партньори, ние работихме заедно, намирахме един добър тон помежду си. Но случилото се тези три седмици е онази капка катран, която… този въпрос ще бъде решен отново”, обясни комуникациите между партиите Даскалов.

Запитан за шансовете страната ни да има кабинет с втория мандат, той каза: „Нека доживеем до този втори мандат, може би вторник-сряда да имаме редовно правителство. Проф. Габровски в понеделник трябва да внесе проектокабинет”.

Личното ми мнение ще бъде какво правим с тези 9 точки и разговорите, които ще трябва да проведем с БСП и другите.

Запитан не закъсняхме ли прекалено много за въоръжената помощ за Украйна, депутатът от ПП обясни, че безспорно сме закъснели. „В парламента имаме две групи – едната са отчаяни русофили. БСП и „Възраждане” – в петък почти провалихме целия ден дали да предоставим тази военна помощ или да забравим”, обрисува Даскалов.

Той изтъкна действията на своята партия за лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево”. „Ако е пиар, че започнахме товаро-разтоварните работи, че пробите започнаха да се изследват в нашите лаборатории, заведохме дела за отстраняването на тази фирма – това е един елемент от тези много неща. Това бяха реални действия, ние ги започнахме, ефектът за българския бюджет е видим. Всички такси постъпват”, каза Даскалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай