Човек на Промяната извади на бял свят разцепление в ГЕРБ

ПП-ДБ категорични, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ-СДС

Човек на Промяната извади на бял свят разцепление в ГЕРБ | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" не искат да има правителство на това, което те определят като "тройната коалиция „Магнитски” - ГЕРБ, ДПС и БСП", заяви в интервю за НоваНюз Венко Сабрутев от ПП.

„Видяхме на вчерашната среща, че има голямо разцепление в ГЕРБ-СДС. Ако ви направи впечатление, Делян Добрев и други негови колеги искаха да прекратят разговора на първите две минути. В същото време видяхме лъч светлина – Мария Габриел. Тя реши да отговаря на въпросите ни и да влезем в диалог, какъвто не е имало досега”, обясни Сабрутев.

И допълни, че решението им не се е променило – коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС.

„Днес на Изпълнителния съвет се реши с оглед на промяната в обстановката да огледаме възможността дали има начин в България да се организира стабилно и смислено управление. Във вторник вечерта всички органи в отделните партии ще вземем колективно решение”, каза още депутатът от ПП-ДБ.

„Голямото притеснение е кой ще управлява всъщност - дали ще е Габриел, Борисов или Добрев. На срещата видяхме, че на Габриел не просто й шепнат в ухото, а на моменти направо й взимат микрофона. Пешките на ГЕРБ-СДС, които са фронтовата линия, правят бурята, за да може „човекът слънце" да дойде”, каза още Сабрутев. Според него в партията на Борисов трябва да се направи тежка реформа.

„Тези, които ясно са се доказали като хора, които работят против интереса на страната, трябва да излязат. Мария Габриел повтори нашата програма с леки поправки. Нямаме притеснения към политиките, а към това дали ще се реализират”, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай