Чобанов чака до месец нов правилник за митниците

Координираме се по-добре с МВР, поясни министъра

Чобанов чака до месец нов правилник за митниците  | StandartNews.com

София. Очакват се структурни промени в нов устройствен правилник на Агенция "Митници" до месец. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на финансите Петър Чобанов.

„Координираме се по-добре с МВР. В предния период не може да се говори за особено добра координация между МВР и Агенция „Митници". В интервю на Ваньо Танов, в което той ясно и категорично посочи тази практика. Оттук-нататък координацията се подобрява. Има ново ръководство на Агенция „Митници" и се предприемат необходимите действия съвместно с МВР, за да можем да пресечем тази практика", заяви Чобанов.

На въпрос в какъв срок очаква да се обърне тенденцията на увеличаване на контрабандата на цигари, министърът каза: „В срок, в който успеем да върнем Агенция „Митници" към нормалността. Към момента там и структурно, и организационно са направени промени, които категорично не са в посоката тези тенденции да могат да бъдат овладени. Не коментирам защо и как са направени, такова е било виждането". По думите му към момента в агенцията се налага сериозно преструктуриране. „В началото ще се опитаме да постигнем по-добри резултати с действащата структура", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай