Червени бранят Нинова. Подписка срещу оставката й

Правят опит да финтират конгреса

Червени бранят Нинова. Подписка срещу оставката й | StandartNews.com

Социалисти бранят Корнелия Нинова и организират подписка срещу оставката й. Второто издание на юбилейния 50-и конгрес се събира днес в НДК, за да направи оценка на резултатите от изборите и състоянието на партията. Делегатите трябва да констатират оставката на Нинова, подадена заради изборната катастрофа на БСП и да стартират процедурата за избор на нов председател.

ВИЖ ОЩЕ: Конгресът на БСП решава за оставката на Нинова

"Призоваваме да се гласува против констатиране оставката на председателя Корнелия Нинова", призова обаче организацията на БСП в Благоевград. Тя излезе с апел към конгреса.

"Ползвайки се от правото ни по чл. 10 т.1 от устава на БСП ви призоваваме да гласуваме против констатиране прекратяването на правомощията на председателя на БСП, с което няма да станем съучастници в постигане на дългосрочно преследваната цел на задкулисни сили да бъде елиминирана другарката Корнелия Нинова от ръководни постове в партията и държавата”, пише в обръщението на благоевградските социалисти към делегатите на конгреса.

В средите на социалистите върви подписка за оттегляне на оставката на Нинова. Почти две трети от делегатите на конгреса вече се били подписали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай