Челен сблъсък Радев - Цветанов за апартаментите

Скандалът рефлектира върху държавността, каза президентът

Челен сблъсък Радев - Цветанов за апартаментите | StandartNews.com
  • Скандалът рефлектира върху държавността, каза президентът
  • Неформалният лидер на БСП следва позициите на партията си, отговори вторият в ГЕРБ
  • Борисов: Децата на убийците на Буров ще ми говорят за апартаменти

Скандалът с апартаментите на властта все повече се разраства. В центъра е новото жилище със собствен асансьор на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в луксозна кооперация на ул. "Латинка" в столичния кв. "Изток", купено на занижени цени от фирма "Артекс". С апартаменти от същата компания се оказаха и правосъдния министър Цецка Цачева, и шефът на културната комисия в НС Вежди Рашидов. Прокуратурата вече започна проверка.Междувременно стана ясно, че апартамент в новата кооперация на Цветанов купува и неговата кумица - зам.-министърът на спорта Ваня Колева.

ВИЖ ОЩЕ: И кумицата на Цветанов с апартамент в блока му

Радев: Антикорупционната комисия да не подминава Цветанов

Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността, коментира президентът Румен Радев в Кюстендил. „Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе рамките и механизмите на закона“, заяви държавният глава. Според него това е така, защото няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва именно него по „беззъбия“ закон, наложен от самият Цветанов. „Ако това не се случи наистина, можем да имаме сериозен проблем. Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, каза Румен Радев.

Цветанов: Радев следва опорките на БСП

Отговорът на Цветанов не закъсня. След като Румен Радев вече взима страна за апартаментите, може да си направите равносметка преди изборите каква е опорната точка на политическите ни опоненти, реагира вторият в ГЕРБ пред журналисти. Цветанов посочи, че неформалният лидер на БСП трябва да заеме позиция, както го е направила снощи Корнелия Нинова. „Няма какво да коментирам, има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство, има доплащане", обясни Цветанов. "Нека да оставим тези, които могат, да дадат правилния отговор. Тази тема, колкото повече я говорим и повтаряме, тя е продължение на опорната точка на БСП. Мога да задам знаете ли колко въпроси на г-н Румен Радев и той няма да може да отговори и няма да има кой да му каже какво да каже“, заяви Цветан Цветанов.

ВИЖ ОЩЕ: Цачева: Новият ми имот не е евтин!

Борисов: Децата на убийците на Буров ще ми говорят за апартаменти

От Брюксел с коментар по скандала с апартаментите излезе и Бойко Борисов. Той защити пората от ГЕРБ.
"Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава - на "Позитано", на "Оборище", в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме Жигулитата и им гледахме Мерцедесите", ядоса се Борисов.

Менда Стоянова: Всеки има право да си купи жилище

„Всеки човек, независимо къде работи, има право да си купи жилище и да живее така, както иска да живее”, заяви по-рано днес пред бТВ депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя коментира информацията за апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

ВИЖ ОЩЕ: Менда защити правото на нов дом в ГЕРБ
„Какви са цените – пазарни или не, не мога да коментирам и не ми е работа, защото не съм запозната и с конкретните данни”, изтъкна тя.
„Аз живея точно до новия блок, но под наем в жилище на Народното събрание”, допълни Менда Стоянова. Тя подчерта, че не се е интересувала от жилища, тъй като няма намерение да си купува апартамент в София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай