Челен сблъсък Петков - ЕНП заради Борисов. Кой ще победи?

Премиерът покани на среща емисарите на Вебер

Челен сблъсък Петков - ЕНП заради Борисов. Кой ще победи? | StandartNews.com

Челен сблъсък Кирил Петков - Европейска народна партия (ЕНП) ще има тази вечер. Премиерът ще разговаря с евродепутати от ЕНП.

Днес стана ясно, че председателят на ЕНП Манфред Вебер изпраща в спешен порядък представители на партията в София за изясняване на обстоятелствата около арестите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и партийния пиар Севдалина Арнаудова.

Вебер е определил за участници в мисията Моника Холмайер от Комисията по бюджетен контрол в ЕП и Жерон Ленерс, който е говорител на политическото семейство в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни въпроси.

Кирил Петков покани на среща представителите на ЕНП и изрази готовност да обсъди с тях политиката на кабинета за нулева толерантност към корупцията, както и предприетите стъпки от правителството за утвърждаване на върховенството на правото и справедливост за всеки български гражданин, съобщи правителствената информационна служба.

Вечер е личен приятел на Бойко Борисов. Шефът на ЕНП бе специален гост на конференцията на ГЕРБ, която преизбра Борисов за лидер на партията. Говорейки пред форума, Вебер оправи първата европейска критика към кабинета "Петков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай