Частични избори в търговищко

Частични избори в търговищко | StandartNews.com

Търговище. Частични избори за кметове се провеждат в три села на Търговищка област - Вардун и Руец в община Търговище и в Гагово, община Попово, предаде Дарик радио. За постовете са се кандидатирали общо 8 души, а 2 323-ма избиратели имат право да отидат до урните отново, само седмица след проведените миналата неделя парламентарни избори.

За кмет на Вардун са се кандидатирали трима души: Янко Янков от ГЕРБ, Желю Василев от БСП и Иван Иванов от ДПС. Имащите право на глас в селото са 770 души, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Търговище Гергана Цонева. Тя разясни още, че за да бъде избран даден кандидат на поста, за него трябва да са 50 % от действителните гласове. В противен случай ще се отиде на балотаж, каза още Цонева.

Само един кандидат за кмет има в село Руец - това е Ибрям Ахмедов, издигнат от ДПС. Заради големия брой на имащите право да гласуват - 853 души, в селото ще бъдат разкрити две избирателни секции.

В село Гагово кандидатите за кмет са четирима. Трима от тях са издигнати от партии, а един е независим - Георги Георгиев, подкрепен от Инициативен комитет. От ГЕРБ са дали доверие на Стефан Стефанов, ДПС са издигнали Неджатин Реджебов, а РЗС - Румен Иванов. Имащите право на глас в Гагово са 700, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Попово Данчо Николаев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай