Чакат ни тежки месеци, страшна прогноза на социолог

Говори Евелина Славкова

Чакат ни тежки месеци, страшна прогноза на социолог | StandartNews.com

Отиваме към предсрочни избори. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" социологът от Тренд Евелина Славкова. "Всъщност третият мандат ще е още по-неуспешен опит от амбициите на ПП с първия мандат", каза социологът. "Тези хора не усяха да си говорят, когато имаха коалиция и управляваха заедно. Нека никой не се заблужадва, че ще успеят да се разберат така, че да съставят кабинет".

Славкова смята, че все пак БСП ще свалят червените линии, за да успеят с кабинета. Но според нея от реализация на третия мандат ще загубят коалиционните партньори. "Ако успеят хипотетично да съставят мандат, със сигурност ще загубят. На тях ще им е изключително трудно да управляват. Видяха всички, че те не могат да говорят помежду си. Предстои ни тежка есен и тежка зима. Губещи ще са тези формации, които ще се включат в тази коалиция", посочи Славкова.

Според нея позитиви може да черпи опозицията. "Те не носят тежестта в тези турбулентни времена". И "Възраждане", които по думите ѝ много често са оставени на полето да действат по политическите теми сами. "Те ще са печеливши и при отиване на избори, и при реализиране на третия мандат, те са в уин-уин ситуация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай