Бюрокрацията рекетира работещите

Бюрокрацията рекетира работещите | StandartNews.com

Сливен. Бюрокрацията в България пречи на производството. Тя стига до там, че рекетира работещите. Това обяви пред журналисти в Сливен инж. Ангел Ангелов, изпълнителен директор на местната „Топлофикация" и кандидат за депутат от партия „Лидер".

Ангелов се прочу с вдигането на крака на топлоцентралата в града под сините камъни, която за 4 години успя да върне клиентите си от 90-та година и днес предлага най-евтиното парно в страната.

„Няма ден, в който някой да не ни проверява, за да ни глоби. Бюрокрацията днес е основна пречка за това хората да живеят нормално. Нямаме шанс да тръгнем нагоре, ако не се намерят хора, които да го разберат", каза енергийният шеф.
Вторият основен проблем, според него, са ръководните кадри, които нямат опит в практиката. „Министерствата се ръководят от хора с добро образование, но те не са виждали кого ръководят. Не смятам, че трябва да правим метани на тези, които са завършили навън. Не може шеф да вземе решение, без да знае как ще се отрази до края на производствената верига", категоричен е инж. Ангелов.

„75% от приходите на газовите топлоцентрали отиват в Русия. 100% от приходите на централите, които са на въглища, остават в България. В същото време българската държава изкупува тока от газови централи повече от 2 пъти по-скъпо от този от въглищни централи. А в Германия 60% от електроенергията все още идва от въглищни централи", каза инж. Ангел Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай