Бунт за листата на ГЕРБ в Благоевград

Бунт за листата на ГЕРБ в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. ГЕРБ в Благоевград ще пусне нарочна декларация до Бойко Борисов, с която настоява за пренареждане на листата. Поводът за недоволството на партията в Пиринския край е Красимир Котев от Сандански, който с преференциални гласове си осигури депутатско място и измести общинския лидер в областния център Йордан Андонов.

В същото време структурата е с най-висок резултат в региона. Затова активистите са категорични, че трябва да бъдат представени в бъдещия парламент от своя лидер. "Ние работихме по време на кампанията отборно и спазихме партийната дисциплина", твърдят благоевградските "гербери". Според тях въпросният санданчанин Котев е събрал 7500 гласа преференции заради щастливото съвпадение на номера на бюлетината и номера му в листата. Затова той трябва да бъде отзован, смятат те. С декларацията те настояват за принципно изясняване на критериите при разпределение на мандатите.

"Ако ще се позволява преференциите да правят размествания в листите, то на следващи избори малките градове ще останат без депутати за сметка на областния център", разсъждават активистите. Местният актив очаква Бойко Борисов да се произнесе по казуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай