Вторник,

БСП–София: Общинско предприятие за уличното осветление

От: СТАНДАРТ -
122
БСП–София: Общинско предприятие за уличното осветление
A
A
A

Голяма част от крайните и новите квартали на София са без адекватно улично осветление. Въпреки финансовия ресурс, който се отделя всяка година в бюджета на Столична община за тази дейност, не се постига очакваният резултат. Това се казва в позиция на общинските съветници от БСП в София.

Ето какво още гласи тя:

Това ясно се вижда от касовото изпълнение на бюджета на СО всяка година. Независимо, че има предвидени сериозни финансови средства, не е налице капацитет те да бъдат използвани по предназначение.

През последните 6 – 7 години не са оползотворени около 25 млн. лв. от предвидените за уличното осветление на столицата. Тази тенденция се запазва и сега.

От изнесените данни от заместник-кмета Кристиан Кръстев става ясно, че за 10 месеца са изразходвани 6.6 млн. лв.

С тези темпове ще бъдат инвестирани не повече от 25 – 30 млн. от предвидените 73.6 млн. лв. за 4-годишния период на действие на сегашните договори с външни изпълнители.

Ангажиментът за по-осветена София отново няма да бъде изпълнен.

Очевидно е, че Столична община трябва да се отнесе по-сериозно към проблема с осветлението на града, което има пряко отношение към сигурността и качеството на живот в столицата.

БСП – София от години апелира поддръжката и изграждането на уличното осветление, както и останалите основни комунални дейности, да се изпълняват от общински предприятия.

Това е единственият начин да бъде избегнато допълнителното оскъпяване на тези услуги, когато те се извършват от външни изпълнители или концесионери. А те, по логиката на пазара, гонят печалба.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички