БСП: Вярваме, че успехът на Бокова е възможен

БСП: Вярваме, че успехът на Бокова е възможен | StandartNews.com

Ще предложим утре Председателския съвет на Народното събрание да реши министър-председателят да дойде в парламента и да бъде изслушан. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Нинова поиска премиерът да предостави на народните представители информацията, която има по случая. Според лидера на социалистите премиерът трябва да поеме ангажимент и да обясни какво ще направи, за да гарантира първото или второто място на Ирина Бокова на 26-ти септември. 

"Стандарт" припомня, че по-рано днес след извънредно заседание на Министерски съвет стана ясно, че правителството продължава да подкрепя кандидатурат на Бокова, но в условен режим - ако тя постигне някое от челните две места при поредното тайно гласуване в ООН в края на този месец. 

От БСП изразиха своята подкрепа към Ирина Бокова. „Пожелаваме ѝ успех и вярваме, че той възможен", заяви Корнелия Нинова, цитирана от Фокус. Според нея за никого не е тайна, че  още от самото начало на кампанията представители на български институции и българи са работили скрито срещу Ирина Бокова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай