БСП сменила 3000 дка апетитни терени за гори

Бойко Борисов алармирал Плугчиева за скандалните заменки

БСП сменила 3000 дка апетитни терени за гори | StandartNews.com

София

Десетки милиони левове са спечелени от „мафиотска замяна” на гори, извършена от БСП, алармира вчера неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е известил за сделките новия вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева.

Утре той ще се срещне с нея, за да представи лично сигналът. Според Борисов 3000 дка гори на апетитни места край морето и в Боровец са заменени с горски масиви във вътрешността на страната. Разликата в цената била 50 евро на кв.м. Столичният кмет твърди, че въпросната сделка е направена за една нощ, тъй като законът е променен на 29 април т.г., а на 30 април замените вече са били факт.

Според Борисов с въпросните замени БСП ще облагодетелства хора, които по-късно ще й се реваншират по време на изборите. По този начин столетницата ще спечели и пари за черния пиар срещу мен, твърди Борисов. Той е категоричен, че за Меглена Плугчиева неговият сигнал ще бъде тест не само пред България, но и пред ЕС за това как ще се чистят корупционните схеми.

За последните три години управление ДПС са заменили 12 хиляди дка гори, а БСП сменя 3000 дка за една нощ, подчерта Борисов.
 
Сияна Севова   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай