БСП си върна Перник с 9 стотни преднина

БСП си върна Перник с 9 стотни преднина | StandartNews.com

Перник. Инфарктна победа постигна Коалиция за България в Перник. След като загубиха града през 2009 г. с 20% изоставане от ГЕРБ, сега социалистите си го върнаха с минимална преднина от 0,9%. Червените получиха 32% от гласовете в региона, а ГЕРБ събра актив от 31,01%. Социолозите предричаха тотална победа за Столетницата заради масовото недоволство от секирата с помощите на пострадалите от земетресението. Жителите на региона обаче явно простиха на ГЕРБ и я добутаха почти до реми с БСП.

Изненадващо Атака набра скорост и стана трета политическа сила в областта. Получената подкрепа от 11,09% от гласоподавателите праща на прага на парламента местния лидер Румен Ваташки (на снимката). Без никакви предизборни прояви и агитация той разби сметките на"титаните". Очакваше се БДСП и ГЕРБ да си разпределят по два от общо четирите мандата за региона. Сега обаче има вероятност Атака да вземе един от мандатите на бойковите хора.

Със сигурност отново става депутат Ирена Соколова, която е втора в листата, но водачът Делян Добрев се очаква да влезе в Народното събрание от родния си Хасково. Как ще се разпределят мандатите обаче ще реши ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай