БСП с Конгрес на 7 и 8 май в НДК

БСП с Конгрес на 7 и 8 май в НДК | StandartNews.com

Конгресът на БСП ще се проведе на 7 8 май в НДК, това стана ясно след заседениeто на Националния съвет на левицата, което се проведе днес. Основната задача на конгреса ще бъде да се изпълни с политическо съдържание предстоящата отчетна-изборна кампания в БСП, както и да се обсъдят конгресните документи.

Соц-лидерът Михаил Миков обясни, че вече са определени и комисиите, които ще работят по основните документи за провеждането на Конгреса.

"На него ще приключи пълният цикъл от избори в партията с избирането на национален съвет и негов председател", допълни Миков като изясни, че нормата на представителство ще бъде 150 социалисти да изберат един делегат.

На въпрос дали той ще се кандидатира отново за председателското място, Михаил Миков коментира: "Чувам последната седмица, че хората се самономинират, аз не бих искал да участвам в такава ситуация." 

По думите му в левицата има достатъчно лидери на мнения и дела. "Уставът ясно регламентира как се случва избирането на председател. Номинират социалистите и организациите както за председател на националния съвет, така и за членове", подчерта Миков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай