БСП получили подкрепа за "Визия за България" от организации в сигурността

БСП получили подкрепа за "Визия за България" от организации в сигурността | StandartNews.com

Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната подкрепя "Визия за България" на БСП. Това обяви депутатът от левицата Валери Жаблянов след днешната среща на партийното ръководство с представители на Конфедерацията. Той припомни, че в документа на социалистите се предвижда отбраната на страната да бъде отделена от националната сигурност и че фокусът е върху икономиката и доходите, образованието и здравеопазването.

Председателят на Сдружението на офицерите от резерва "Клуб 199" полковник Цанко Цанков, определи визията като "навременен документ", но отправи и препоръки: "Ние оставяме с впечатлението, че когато са писани тези хубави неща, не е взето предвид реалното състояние на армията. Така, както го чета, мен не ме кара да стана патриот и да отивам войник в българската армия, защото пише: "НАТО - Европейска отбрана", обаче българската отбрана и българската териториална цялост е по-важна от останалите".

Препоръките към "Визията за България" на БСП са полезни и конкретни, подчерта Валери Жаблянов: "Засилване на отбранителния капацитет, като се разчита основно на силите на българската отбрана за справяне в кризисни ситуации. Беше обърнато особено внимание на изчерпания неолиберален политически и икономически модел и необходимостта от неговата смяна. Спешни социални мерки. Визията на БСП е да бъде разработен въпросът за универсалния базов доход".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай