БСП подкрепя Борисов за отказа от съвместен флот

БСП подкрепя Борисов за отказа от съвместен флот  | StandartNews.com

Турция пряко нарушава на споразумението с ЕС и това е дълбоко неприемливо, заяви депутатът и бивш военен министър Ангел Найденов

„БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ напълно подкрепя отказа за участие в инициативата за съвместен флот в Черно море. Споделяме аргументите за това", заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов пред журналисти в парламента.

По неговите думи последно време ставаме свидетели на изобилие от инициативи на президента и на военния министър в сферата на отбраната и военното сътрудничество, което не е признак на продуктивност, а влиза в спиралата на ескалация на напрежението в Черноморския регион.

„Решението на Турция за нас представлява не просто оттегляне от един двустранен протокол, в случая между Турция и България, за реадмисия, като резултат от споразумението между ЕС и Турция, а представлява пряко нарушаване на споразумението с ЕС и това е дълбоко неприемливо", категоричен е Найденов.

Според него решението на Турция не спомага за развитието на диалога и двустранните отношения между Турция и България и в някаква степен представлява пряка намеса в суверенното ни право на решение в сферата на националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай