Сряда,

БСП обявява кандидат за президент на 14ти август

От: Администратор -
A
A
A

На 9-ти август предстои среща за втори разговор с „Движение 21", а на 12-ти – втора среща с АБВ.Отиваме на преговорите с нашите номинации, те с техните, и търсим къде можем да съберем имената, за да издигнем най-подходящата кандидат-президентска двойка. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Габрово на Национално съвещание под надслов„За задачите на БСП в Президентски избори 2016г".

От думите и стана ясно,  че на 14 август левицата свиква Национален съвет, за да се определи формулата за участие в изборите и за издигане кандидатурата за президент.

Лидерът на социалистите бе категорична, че ГЕРБ нямат кандидатура. „Те чакат нашата, за да се нагодят според нея. Каквото и да говорят, това е факт. Но ние имаме самочувствие и не можем да се нагаждаме според другите партии. Ние сме партия – силна, готова и решена за победа, така че на 14-ти август обявяваме кандидата за президент и тръгваме в кампания. Необходима ни е пълна мобилизация на силите", заяви тя пред събралите се. Нинова поздрави всички присъстващи по повод 125 години от началото на борби за солидарност, справедливост, свобода и равенство, в които партията е доказала, че може да отстоява тези идеали.

„БСП си поставя за цел да промени България, защото правителството на Борисов ни води към катастрофа", каза още тя. Според нея икономиката се връща назад. „Само заеми и никакво развитие, целият малък и среден бизнес е на колене, а народът чака да му се обърне внимание", уточни председателят на партията.

Тя коментира и здравната реформа, с която управляващите са накарали хората да дават пръстови отпечатъци в болниците. „Сложиха списък за чакане - за умиране, може би", каза Нинова. По думите и реформата в образованието създава неграмотни деца, а това означава млади безработни след няколко години. „Съдебната реформа не дава резултат – нито престъпниците са в затвора, нито хората са по-спокойни", допълни лидерът на социалистите.

Нинова постави въпроса и за националната сигурност. „Светът се раздира от войни и тероризъм, мигрантска вълна, а българското правителство се държи неадекватно. Много пъти е на ръба да вкара страната ни в проблеми", посочи тя.

Според нея заради властта и баланса в това управление има тежки противоречия по отношение на националния интерес. „Един ден са за флотилия в Черно море, а на другия за демилитаризация. Ние сме длъжни да дадем алтернатива и друг път за развитие на България и перспектива на хората", категорична е Нинова.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички