БСП избира партньори с референдум

БСП избира партньори с референдум | StandartNews.com

Цялата партия да решава кои да са коалиционните й партньори и с кого да управлява след избори. Това предложи кандидатът за лидер на БСП Корнелия Нинова на среща със социалисти от столичните райони "Красно село" и "Оборище". Тя бе гост на отчетно-изборните им конференции.

"Трябва да дадем възможност на структурите да правят политики чрез вътрешнопартийни референдуми, силата трябва да е в тях, а не във "върха" на партията. Така членовете на партията ще имат самочувствието, че решават делата й", посочи Нинова. Според нея БСП трябва да си върне загубените от предишни избори 500 000 гласа, но това можело да стане, като "не даваме на хората основание да си мислят, че ще ги предадем".

За организационна реформа и повече власт на областните съвети настоя Красимир Янков, който също е претендент за лидерския пост в БСП. Над десет общински конференции се проведоха през уикенда. С най-много номинации в София за лидер на БСП са Михаил Миков, Корнелия Нинова, Красимир Янков и Румен Овчаров. Във Велико Търново номинираха Миков, Нинова и Янаки Стоилов. Зам.-председателят на БСП Бойко Великов, който бе гост на форума, си направи отвод. Пред делегатите той отчете, че в момента тече най-голямата промяна в БСП. От близо 300 общински и районни председатели са сменени над 50% по време на отчетно-изборните конференции. Статистиката показвала още, че са сменени повече от половината от членовете на Общинските партийни съвети - т.е. между 2500 и 3000 нови членове. 12 членове на Изпълнителното бюро пък са сменени през последната една година. "Промяната е в сила", обобщи Великов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай