БСП се разтресе! Бунт заради Нинова

Част от членовете на Националния съвет на БСП се надигнаха

БСП се разтресе! Бунт заради Нинова | StandartNews.com

Част от членовете на Националния съвет на БСП категорично се противопоставиха на опитите за трети мандат на Корнелия Нинова. В позиция, разпространена до медиите от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София, те уточняват, че само с ново ръководство на партията и с активните усилия на общинските организации може да бъде запазена социалистическата идея и единението на лявото политическо пространство в България. Позицията е подписана от 49 членове на съвета от различни райони в страната. 

Според тях предстоящите европейски избори, а може би и за Народно събрание, са последният шанс за БСП да покаже, че е алтернатива.

В писмото се казва още, че решението на Националния съвет на 25 февруари за отстраняването на ръководствата на градския и районните съвети на БСП и за провеждане на пълен цикъл на отчет и избори в Софийската партийна организация е без уставни основания и противоречи на политическата логика. 

Като пример за неправилни действия на ръководството се изтъкват още изключването на 40 социалисти от Шумен и Сливен, недоволни от предложените от централата БСП кандидати за местните избори, както и решението за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в Благоевград, Шумен и Сливен. Според членовете на Националния съвет тези решения са взети отново без необходимия кворум. 

 

На 19 март председателят на БСП-София Иван Таков и столични социалисти обявиха, че организират среща на тема "За бъдещето на БСП и лявото" на 23 март от 11:00 часа в НДК.

Градската организация кани за дискусията и леви хора от цялата страна. Срещата е в отговор на тревогата на много членове и организации за днешното състояние на БСП, посочват от БСП - София. Разговорът е предизвикан от "желание за незабавни действия за промяна на начина на функциониране и ръководство на партията, необходима за обрат към ново утвърждаване и разширяване на политическия авторитет и влияние в обществото".

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай