БСП с изненадващ ход за вноса на зърно от Украйна

Още днес ще внесат предложението си и ще искат то да се гледа тази седмица

БСП с изненадващ ход за вноса на зърно от Украйна | StandartNews.com

Днес внасяме предложение Народното събрание (НС) да отмени решението си, с което вдига забраната за внос от Украйна и да приеме обратното решение – да наложи отново забрана. Това обяви пред репортери в парламента председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

Едностранно България да го направи, така както направиха Полша, Словакия, Унгария, а от вчера и Хърватия, добави тя. Според Нинова е очевидно, че европейските лидери започват да поумняват, докато управляващите в България обратно – да оглупяват все повече. Вижда се, че този сектор и в Европа, и в България е ключов и тези, които са отговорни държавници, вземат решение за защита на родните си икономики и производство, смята Нинова.

Тя обясни, че затова още днес ще внесат предложението си и ще искат то да се гледа в дневния ред тази седмица.

По думите ѝ има нужда от време, спокойно да се обсъдят всички въпроси. Въпросът не е само за вноса на слънчогледа, а и за преразпределяне на субсидиите към плодове и зеленчуци, мляко и месо, за защита на малките и средни производители, каза Нинова.

Попитана за какъв срок искат да наложат забраната, Нинова уточни, че такъв не са сложили. Винаги Народното събрание може да вземе обратно решение, когато проблемите бъдат решени, добави тя. 

На въпрос за кои стоки от Украйна ще се отнася забраната, лидерът на БСП уточни, че ще важи за зърнени култури, плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай