БСП отвърна на Пеканов

Официална позиция

БСП отвърна на Пеканов | StandartNews.com

Великотърновската организация на БСП не е издигала Атанас Пеканов и Петър Витанов за евродепутати. Това става ясно от позиция изпратена до медиите. 

Пеканов с предупреждение за служебния кабинет, видя голям проблем

"По повод твърденията на Атанас Пеканов, че Великотърновската организация на БСП го е издигнала за член на Европейския парламент, трябва да внесем следните разяснения. На 30-ти март 2024 г. се проведе Общинска конференция на БСП- Велико Търново. На нея присъстваха 91 делегати.

Общинската конференция гласува към Националния съвет на партията да бъдат изпратени единствено членове на БСП, а не представители на фракции и гражданска квота. Препис-извлечение от протокола е изпратен в същия ден от организационния отдел на партията. Ето защо няма как великотърновските социалисти да са подкрепили кандидатура на Атанас Пеканов или Петър Витанов, който пристигна на заседанието изненадващо и си тръгна преди неговия край", се уточнява в нея, предава БТА. 

В позицията се отбелязва още: "В тази връзка молим определени личности да не си преписват авторитет на гърба на най-старата партийна организация в страната."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай