БСП омилостивява кмета на Перник

Дава идеи как да се реши водната криза

БСП омилостивява кмета на Перник | StandartNews.com

Няма напрежение между БСП и кмета на Перник Станислав Владимиров. Това заяви зам.- председателят на БСП Весела Лечева в предаването „Офанзива” с Любо Огнянов на Канал 3. В началото на седмицата Владимиров отказа да приеме Корнелия Нинова и обяви, че политики от всички партии, включително и БСП, се опитват за яхнат проблема с водната криза в миньорския град. „Нека му влезем в положението, той е кмет само на един месец, а е поставен пред една такава голяма хуманитарна криза”, оправда позицията му Левеча. Нека погледнем на това кой е виновен да се стигне до там. Най-големия проблем, че няма решение, как да се процедира, как да се овладее тази криза.", каза Лечева.

Идеи как да се реши проблема с водната криза в Перник ще представи БСП по време на дебатите за вота на недоверие срещу правителството, който социалистите внасят в НС на 20 януари, съобщи още Лечева. "Във вота на недоверие ние ще представим и нашата алтернатива, как да бъде решен този проблем. През последните 10 години говорим за едно неглижиране на проблема. Един проблем, който е не само областен, но и за цялата страна.Говорим за една национална криза", заяви социалистката.

"Ние не сме доволни от начина по който се управлява държавата, от начина по който се вадят кризи. Ние сме свидетели на това как един областен град е представен пред хуманитарна криза. Доста ще изстрадат жителите на Перник, много се надявам мерките които сме заявили като опозиция, да спасят много други градове.", коментира Весела Лечева. И допълни: Работата на опозицията е да бъде там където правителството липсва и не е достатъчно ефективно. През последната една година ние сме алармирали не само за водата, а и за храната, която консумираме, мръсния въздух и така нататък. Аз съм на мнението, че тази държава се управлява от кризисен пиар."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай