БСП губи доверие и е просто статукво

Бивш шеф на БСП засипа с критики партията

БСП губи доверие и е просто статукво | StandartNews.com

Бивш шеф на БСП засипа с критики партията и обяви в какво я превръщат нейните действия. 

Решението на БСП да върне мандата за съставяне на правителство е правилно, смята Михаил Миков. Както е известно, от левицата обявиха, че ще върнат мандата на 5 май, тъй като социалистите не могат да реализират кабинет при създалата се ситуация с партиите на протеста. "След отказа на "Има такъв народ", очевидно е, че се отива към предсрочни избори. Левицата има прекалено малко народни представители, посочи бившият председател на БСП.

"По думите му ГЕРБ доста умело политически се конфигурират в опозиция, за да може да се поизчисти имиджово и да отиде на избори от позицията на опозиция. Другите политически сили не можаха да намерят общите допирни точки за формиране на мнозинство", каза oще пред "България Он Еър" Миков.

"Нарушена е логиката на политическото представителство. В най-бедната страна на ЕС лявото е представено най-слабо. Отговорността е на тези, които са избрани в българския парламент. Отговорността за представителството на лявото в България е на плещите на БСП", каза той.

"Подаването на оставка е поемане на отговорност. Очевидно Корнелия Нинова не се чувства отговорна за този резултат. БСП се движи по път, с който губи доверие и се превръща в част от статуквото. Загубихме политическа идентичност. Основна линия на ръководството в последните години бяха вътрешнопартийните битки и постоянни обвинения", коментира Михаил Миков.

Той посочи, че Корнелия Нинова обича да манипулира и не посочва имена, а с изключение на Георги Гергов всички в партията са обвинявани общо. Премълчават се имена, защото не могат да бъдат намерени доказателства за обвиненията, смята бившият председател на БСП.

"Партията беше превърната в лидерска, в авторитарна. След такъв изборен резултат веднага трябва да бъде свикан Конгресът. В днешния парламент в голяма част е представена десницата - ГЕРБ, "Демократична България", "Има такъв народ", категоричен бе Миков.

"Нинова постоянно твърди, че ГЕРБ имат своите хора в БСП. Нека да се кажат имена, а не с недомлъвки, защото се лепи етикет на цялата партия. На нови избори резултатът ще бъде горе-долу същият. Не наблюдавам сериозен анализ в БСП на това, което се случва. Страхувам се, че БСП няма да се върне на втората позиция след новите избори", каза още той, пише Novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай