БСП:Геров е жертва на безпринципността си

Националният съвет вече го изключи от БСП

БСП:Геров е жертва на безпринципността си | StandartNews.com

„Георги Геров стана жертва на собствената си безпринципност и погазването на правилата. Националният съвет вече го изключи от БСП. Подписите за изключването му бяха събрани. Мотивите показват системни нарушения на Устава на БСП. Нямаше да бъде изключен от БСП, ако просто имаше различно мнение - той наруши правилата. Пример за това е - опита се да свика едно събрание на Областния съвет на БСП преди около два месеца, в което бяха установени огромни нарушения под подписи на хора, които по това време са били болни и в карантина, за да може да си избере удобен председател на областта, за да продължи феодалното му управление в областта.“

Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред "Евроком", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Герговщината е безкрайното погазване на правилата, концентриране на цялата власт в ръцете на един човек, който коли и беси, без оглед на това какви са резултатите на БСП", подчерта Симов.

Настроението на българските социалисти лесно може да бъде откроено, смята социалистът. "Когато Георги Гергов и неговата клика се опитаха тотално да саботират прекия избор за лидер, пловдивските социалисти масово излязоха да гласуват и Корнелия Нинова спечели с над 80% в Пловдив-град."

"Тече процес на изчистване. Този процес неминуемо води до конфликти, но за да може БСП да се яви на изборите с ново лице, със заявката, че е готова да промени България и да въведе правила, принципи, да върне доверието в държавността, ние бихме били лесно уязвими, ако в нашите редици има хора като Георги Гергов, които системно са показвали, че се чувстват добре в рамките на настоящото статукво", почерта още Симов.

„Процес на отлив от БСП не се наблюдава, въпреки че са се чували такива гласове“, констатира Симов.

По думите му след "Прогресивните социалисти" са си тръгнали седем човека.

Действията на пловдивските социалисти, излезли на протест във връзка с изключването на Гергов, Симов коментира така: "Стават заложници на една вече провалена политическа кариера в БСП като тази на Гергов."

Вън от нарушенията на Устава на БСП, които са фрапантни, Георги Гергов като политическа фигура никога не е добър знак за БСП, тъй като системно показва, че се чувства по-комфортно с политическите идеи на ГЕРБ.

Симов обърна внимание, че миналата година е била отключена огромна гражданска енергия в България и това недоволство все още не е утихнало, защото промяна в политиката не се е случила.

"Продължават със старите номера да опитват да работят, но това няма да се получи. Затова ГЕРБ правят всичко възможно да отвратят хората от изборите, за да превърнат изборите в битка на твърдите ядра. Това обаче няма да се случи", смята Симов.

Той подчерта, че БСП е готова за изборите - във всяка дата, определена от президента, стига тя да бъде съобразена с епидемиологичната обстановка, за да може да се гарантира здравето на хората и да имат възможност хората да упражнят правото си на вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай