Британски министър: Българите са добре дошли легално

Британски министър: Българите са добре дошли легално | StandartNews.com

София. Българите, които искат да работят и учат легално във Великобритания, да плащат данъци и да допринасят за страната, са добре дошли на Острова. Това заяви британският министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън след среща с външния ни министър Кристиан Вигенин в София.

„Един от важните въпроси в отношенията ни с Великобритания, от съществено значение за всички наши сънародници, е свързан с отпадането в края на 2013 г. на седемгодишния ограничителен период за български граждани да работят в страни-членки на ЕС", подчерта министър Вигенин.

„Всички български граждани, които идват законно да работят и учат във Великобритания, плащат данъци и допринасят за обществото, са добре дошли и ще бъдат добре дошли", категоричен бе министърът по европейските въпроси на Обединеното кралство. Той увери, че каквито и реформи да предприеме Великобритания, те ще бъдат прилагани на абсолютно недискриминационен принцип към всички граждани на ЕС.


Двамата министри са обсъдили възможностите за активизиране на икономическите отношения между двете страни, привличането на британски инвестиции и разширяването на дейността на вече установилите се в България британски компании. На срещата не е бил повдиган въпросът за включването на „Хизбула" в черния списък на ЕС. Британският министър обаче посочи, че несъгласието в Европа по този въпрос не е свързано с позицията на България, а с противоречия с други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай