Божидар Димитров: Хвърлят още компромати днес

Божидар Димитров: Хвърлят още компромати днес | StandartNews.com

София. Днес ще се хвърлят още компромати и записи. Всички очакват нова порция тайно записани разговори – и Бойко Борисов каза, че ще има, и Слави Бинев. Това обяви историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров пред бТВ.

По думите му за първи път се случва цяла предизборна кампания да мине под знака на черния ПР и той самият винаги е живял с идеята, че всичко се подслушва. „Израснахме с израза „Трябва да ти кажа нещо, но не е за телефон."

Освен позицията си относно подслушването Димитров коментира изложбата на мъртви тела в ЦУМ. Той я определи като пълно кощунство и изрази предположението, че „хората експонати" може и да не са изразили свободна воля, съгласявайки се да бъдат „препарирани и разкарвани по света."

По думите му фактът, че телата са на китайски граждани поставя под съмнение съгласието им. „В страни като Китай няма свободна воля. Съмнявам се, че документите за съгласието са автентични. Ще ида на „Илиенци" и ще ви доставя всякакви документи", посочи той.

Основният проблем според Димитров е, че са изложени наши съвременници. Според него ситуацията с открития и широко показван "вампир" от Созопол не е същата, защото там са само кости и няма вътрешни органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай