Божанков стовари вина върху Слави

Цялата отговорност за кабинет сега пада върху Слави Трифонов, каза младото лъвче на БСП

Божанков стовари вина върху Слави | StandartNews.com

Младото лъвче на БСП Явор Божанков взе да стоварва вина върху Слави Трифонов още преди новите депутати да са влезли в 45-ото Народно събрание.

„Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Божанков пред бТВ.

По думите му ако се пропилее настоящия шанс за съставяне на правителство, това означава, че Бойко Борисов ще се върне „на бял кон“ след по-малко от една година, каза Явор Божанков. И заяви: „Единственото важно нещо сега е какво ще направи Трифонов.“.

Според него именно тази ситуация не налага обсъждането на смяна на лидера на БСП Корнелия Нинова. Соцлидерката отказа в понеделник да поеме отговорност за сриването на партията до трета сила. Изпълнителното бюро на БСП обаче попаде оставка заради загубата на изборите.

Божанков смята, че ако сега се прави смяна на лидера, това ще пропилее шанса за „демонтиране“ на управлението на Бойко Борисов.

„Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов“, мотивира се Божанков. Въпреки това той заяви, че БСП не се страхува от нови избори.

„Сега имаме шанс да направим ревизия на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа и тежка отговорност“, каза Божанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай