Бойко за летището: Като на реалити шоу – три часа истерия

Бойко за летището: Като на реалити шоу – три часа истерия | StandartNews.com

"Когато има такъв инцидент, има начин на действие с така наречените или паравани, или се поставят четири пожарни около обекта, или автобуси и т. н. А не да се наредят на сто метра медиите – при една експлозия ще ги изтрепе всичките". Това заяви премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание относно инцидентът  със тревога за бомба в микробус на Летище София.

"И се подава информация тогава, когато е сто процента потвърдена, окончателна, и тогава се създава необходимата организация за обезвреждане. А не като на реалити шоу – три часа държавата в истерия!", продължи той.

Разхождат напред-назад СОБТ там и всичко се снима и се предава директно. Какво пречеше да сложите четири автобуса от четирите страни?! Да не говорим – хората, които идват и питат: „С каквото сте дошли – с това ще си отидете". Какво пречеше на аерогарата да се пратят два автобуса и да извозват, да им обясняват. Всичко това създава негативи. Веднъж ги е страх, втори път – никакво внимание. Ходи с куфара човекът километри наред и разни чиновници там излизат да говорят глупости, каза премиерът.

По думите му трябва да се извлекат поуките от този инциден"И си направете изводите още днес – аерогарите и това, което сме се разбрали сутринта на оперативката, заедно с министър Московски и службите по летищата, да се отработи, за да няма такива неща", каза той.

Вие видяхте как беше в Париж – стоят, няколко преки, прави се кордон и оттам, който иска да предава. Сутринта тази позиция съм я изразил пред колегите и се надявам повече това да не се случва., ясен бе премиерът

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай