Бойко: Дадохме 9 млрд. повече от БСП за пенсии

Имаме грешки, но имаме и воля да ги поправим, заяви Борисов в Пазарджик

Бойко: Дадохме 9 млрд. повече от  БСП за пенсии | StandartNews.com

Пазарджик. Правителството на ГЕРБ е дало 9 млрд. лева повече за пенсии от кабинета на Тройната коалиция. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов тази вечер в Пазарджик. Той пристигна късно вечерта в града заедно с шефа на предизборния си щаб Цветан Цветанов.

„Семействата няма да теглят кредит и ще имат по-дълготрайни жилища. За това ще бъдат изразходвани няколко милиарда лева, но всеки апартамент ще се ползва по-дълго - с около 30-40 години. Трябва да завършим автомагистралите „Тракия" и „Марица"", каза пред 4000 симпатизанти на площад „К.Величков" Борисов.

И допълни, че през следващия мандат, приоритет ще е откриването на околовръстното шосе на Пазарджик. "Ще продължим да обновяваме градовете, защото един от основните ни приоритети е енергийната ефективност и ще завършим и автомагистралите „Тракия" и „Марица", зарече се още Борисов. Той трогна местните с репликата, че като водач на листата на ГЕРБ в Пловдив поема ангажимент и към Пазарджик.

„За 4 години със сигурност имаме и грешки – политически и кадрови, но имаме и волята да ги поправим. За тези години дадохме средства и на животновъди, и на тютюнопроизводители, и на земеделци. България ще получи с 2,5 милиарда евро повече за земеделие през следващия период. Ако сме умни, през следващите 4 години ще имаме 25 милиарда лева чисти пари, аз така ги смятам, защото от Европа трябва да получим общо 32 милиарда лева", посочи Бойко Борисов.

Десетки снимки и автографи предхождаха речта му. Цветанов и Борисов бяха изпратени с възгласи „Победа!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай