Бойко Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Бойко Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам | StandartNews.com

София. В писмо до главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов отправи поздравления към изповядващите исляма по повод отбелязването на празника Рамазан Байрам.

„Винаги досега съм изразявал своето убеждение, че разбирателството и толерантността между представителите на различните религиозни общности в България са повод за гордост и единство на нацията", пише в поздравителния адрес. Борисов уверява в писмото си, че ще продължи да работи за съхранението на традиционно добрите взаимоотношения между представителите на различните религии и за опазването на мира и разбирателството в страната.

От името на ПП ГЕРБ и от свое име Борисов отправя пожелания за много здраве и благополучие към всички празнуващи Рамазан Байрам.

Бойко Борсов ще посети общините Якоруда и Гоце Делчев днес. По време на посещението си председателят на ГЕРБ ще поздрави и празнуващите Рамазан Байрaм. В 19.00 часа Борисов ще се срещне с гражданите на Якоруда на площада в центъра на града. От 21.00 ч. председателят на ГЕРБ ще се срещне и с гражданите на Гоце Делчев и общината и с членове на партията в офиса на ГЕРБ в града.

Рамазан Байрам отбелязва края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан (Рамадан), в който се спазва строг пост от изгрев до залез слънце, а след залез се канят близки, съседи и странници на ритуална вечеря ифтар. Следващите три дни са празнични (Байрам), семействата се събират, посещават се гробовете на починалите, децата обикалят къщите на съседите, целуват ръка на възрастните и им искат прошка, раздават се бонбони, локум, баклава. От черпенето със сладкиши идва и названието на празника Шекер Байрам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай