Бойко: Аз съм водач на цяла България

Бойко: Аз съм водач на цяла България | StandartNews.com

Миков не е печелил избори, каза бившият премиер

Една година пауза ни се отрази добре, призна Генерала

Аз съм водач на цяла България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Мадан. "Аз съм се явявал на 12 избора, вота на избирателите съм го спечелил отдавна", каза той. Коментарът на Генерала бе в отговор на въпрос дали би влязъл в пряка битка с Николай Бареков като водач на листа.

"Дори ако и двамата сме водачи на листи, тази битка не ми е пряка с него", каза лидерът на ГЕРБ. И допълни, че води 15 дела с Бареков и чак когато свършат, може да разговарят. Борисов коментира и евентуална лидерска битка с Михаил Миков в 25-и МИР в София.

"Каква лидерска битка, той още не е спечелил избори, има 25 партии, всичките си имат лидери и на всички им пожелавам успех", каза Генерала. Той предрече коварна зима и допълни, че цената на тока е държана с популизъм 1 година и 2 месеца. Борисов даде за пример направените задължения на НЕК от над 3 млрд. по време на кабинета "Орешарски".

"Добре че си отидоха, дай Боже, след 5 октомври да има стабилно правителство да реши тези проблеми, иначе ще е катастрофа", отсече Борисов. Той обясни, че по времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси. "Една година пауза на нас ни се отрази добре", призна Борисов. В ГЕРБ имало вече сигнали за купуване на гласове. Лидерът обаче успокоил областните структури, защото партията печели в големите градове, където манипулации не могат да се правят.

ГЕРБ влезе в Демократичния съюз

ГЕРБ ще влезе в Международния демократичен съюз през ноември. Кандидатурата на партията беше предложена от немския Християнсоциален съюз. За ГЕРБ гласуваха всички присъстващи партии членки, включително немският Християндемократичен съюз, Канадската консервативна партия, Британската консервативна партия, гръцката партия Нова Демокрация, македонската ВМРО-ДПМНЕ, Хърватският демократичен съюз, съобщават от ГЕРБ. Това е изключителна възможност за нас и страната ни, заяви лидерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай