Борисов за ПФ: Излязат ли от управлението, значи не са патриоти

Борисов за ПФ: Излязат ли от управлението, значи не са патриоти | StandartNews.com

Ако Патриотичният фронт напуснат управлението, значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни. Такъв прочит направи премиерът Бойко Борисов на заплахата на патриотите, че ще спрат да подкрепят правителството. Причината е наложеното от президента вето върху текстове от Изборния кодекс, които засягат гласуването в чужбина. Депутатите ще разгледат ветото в сряда, но още от сега ПФ заплаши, че си тръгва от властта, ако то не бъде отхвърлено. Министър-председателят разкри, че във вторник ще се съберат парламентарните групи от мнозинството, а той от своя страна им е дал начин да се разберат.

Борисов не подмина и днешната конференция на АБВ, на която от партията на Георги Първанов тръгнаха към битката за "Дондуков 2" и официално решиха да излязат от властта. "По принцип от 90-а година на БКП не им следя конгресите, защото бяха БСП, после станаха АБВ", призна обаче премиерът. И обясни поведението на АБВ с - "идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират и да обикалят и Конституцията, това са им политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра, пожелавам им успех, но просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята".

Борисов похвали за пореден път подалия вече оставка вицепремиер Ивайло Калфин. "Направихме заедно много неща, той се държа изключително джентълменски, обяснявайки колко добре и правилно сме работили. Изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба. Доверие, разбирателство". На въпрос дали пак би работил с Калфин премиерът загатна - "Ако някой ден иска да се върне или да работи с мен, с радост ще работим". Борисов отново призна, че не разбира какво точно е искал да предложи Радан Кънев и ДСБ с офертата си за втори мандат на президента Росен Плевнелиев. "Не мога да го тълкувам. Дотам ми стигат възможностите. Ако вие може да ми помогнете да го разтълкувате, аз не мога. Искам да го разбера, но не мога", призна Борисов. И разкри, че лично е потърсил държавния глава и е чул от него - "никой не е говорил с мен, нямам такива намерения".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай