Борисов: Тангентата става уникална (ОБЗОР)

Борисов: Тангентата става уникална (ОБЗОР) | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов провери с очите си как върви ремонтът на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. "Ломско шосе" около София, за който преди дни правителството даде 1,5 млн. лв. На последното си заседание министрите решиха да отпуснат на Столична община още пари, за да може да се ремонтират улиците, които свързват София със скоростния път. В неделния ден премиерът се похвали в социалната мрежа с бързите ремонтни дейности.

"Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно. Тогава местните ще разберат, че и стойността на имотите им се е повишила в пъти", обясни Борисов. И доказа проверката си със снимки от разкопаната тангента. Докато премиерът хвалеше Северната скоростна тангента, от МВР решиха също да се похвалят на "неин гръб". Столичната полиция свика следобеден брифинг, на който призна, че от пътя са откраднати 38 шумозащитни пана. Но са успели да хванат извършителя. Той е 26-годишен мъж от кв. "Христо Ботев", с криминално досие за кражби и хулиганство. Младежът е успял да открадне панелите с помощта на каруцата и коня си, на които ги е натоварил, обясниха от МВР. Целта му е била да предаде панелите на вторични суровини и да спечели от тях около 20-30 лв. "Има образувано досъдебно производство под контрола на районата прокуратура. Иззето е транспортното средство, с което е извършена кражбата - каруца и кон", разкри шефът на СДВР Младен Маринов. Крадецът е успял да се пребори с монтираните планки, които по принцип не могат да се свалят, като ги е нарязал с флекс.

"Изкъртени са планките, панелите са извадени и са удряни, за да могат да бъдат извадени", обясни шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров. Той посочи, че кражбата ще ощети държавата с близо 7000 лв., но въпреки това липсата ще бъде запълнена до седмица. От АПИ са поръчали новите панели, тъй като откритите вече не могат да се използват.

Пътищата ни най-евтини в Европа

България строи пътища най-евтино в Европа, заяви изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Той уточни, че цената в Германия е между 7 и 8 пъти по-висока. Заради липсата на средства обаче у нас има пътища, на които не е правен ремонт от 40 години. "Ние нашите магистрали ги водим нови до 15-ата година, докато в Европа на седмата година правят основен ремонт или поне подменят горните два слоя на покритието", заяви Лазаров. Затова пътищата им са перфектни, защото реално имат средства, с които могат да си обновят инфраструктурата, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай