Борисов: Няма да работим за кворум на пагубно правителство

Борисов: Няма да работим за кворум на пагубно правителство | StandartNews.com

София. „Ние не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно правителство. Няма нито една политика тяхна, която да подкрепяме, за какво да им правим кворума. Задължението за кворума е на управляващата партия. Затова и върнахме мандата на президента - защото не можем да направим кворум. Те са длъжни да си го направят – след като половината от БСП и ДПС не могат да се съберат, а Атака им натри носа, аз няма да крепя коалицията им.

Не мога да го правя само, защото те не искат да изрекат, че Местан и Сидеров са в коалиция. Ще пречим на тази пагубна коалиция по всякакъв начин". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ в отговор на въпрос защо депутатите му не се регистрират за пленарните заседания.

„При предишното управление на Тройната коалиция имаше едва 0,8% усвояване на еврофондове, при ГЕРБ бяха усвоени 16 млрд. лева по програми. Преди 2009 г. бяха спрени фондовете, при нас пуснаха всички фондове. Сега пак почнаха да спират парите. Ситуацията е черно и бяло, категорично", подчерта Борисов.

„Виждам как сриват държавата, инфраструктурни проекти загиват, взимат се заеми за заплати и пенсии, които ние трябва да връщаме, налудничави решения". Затова Борисов е категоричен – от ГЕРБ няма да работят за кворума на едно „пагубно правителство".

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира обвиненията от миналата седмица, че обещал половин милион лева на Бисер Миланов-Петното и сподвижниците му за радикализиране на протестите срещу кабинета „Орешарски". „Не ме интересуват тези лица. Орешарски да кажа кой му ги заведе там и даваха пресконференция в МС, защото те бяха в подкрепа на правителството. Няма и дума истина, че съм предлагал пари да втвърдяват протестите или каквото твърдят. Факт е, че протестите стихнаха", отбеляза само политикът.

По думите му ГЕРБ е „ковачница на кадри". Поводът – фактът, че настоящият вицепремиер и вътрешен министър заемаше ключови постове по времето на кабинета „Борисов". „Вижте и от България без цензура как се радват като вземат някой от нас. Все едно някой от Реал Мадрид да отиде в Левски", допълни още експремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай