Борисов: Не само Цветанов е отказвал СРС-та

Аз лично съм получавал стотици откази от Петканов като главен секретар на МВР, каза Борисов

Борисов: Не само Цветанов е отказвал СРС-та | StandartNews.com

София. "Аз лично като главен секретар съм получавал стотици откази от вътрешния министър Георги Петканов", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод произнесената вчера 4-годишна присъда за Цветан Цветанов заради това, че като министър на вътрешните работи е дал резолюция "Не!!!" на съдебно разрешение за подслушване на антимафиота от Велико Търново Орлин Тодоров.

Бившият премиер каза още, че управляващите са канонизирали Цветан Цветанов с ефективната присъда срещу него, защото много пъти всички вътрешни министри са отказвали използване на СРС-та, включително и Цветлин Йовчев.
Министър Цветлин Йовчев категорично отрече да разписва такива откази.

Борисов за пореден път запита защо Сергей Станишев не е получил тежко наказание за изчезването на „9 от най-важните доклади за организираната престъпност".

Лидерът на ГЕРБ коментира и изказването на Антон Кутев, че с решението си СГС е обезсмислил вота на недоверие към правителството. Според Борисов думите на Кутев показват, че „БСП е направило всичко възможно, за да повлияе на съда". Група депутати от опозицията ще съдят Антон Кутев заради използваното от него определение „престъпна шайка", обяви Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ сподели мнението на Антон Кутев единствено за това, че вотът на недоверие не е днес – според Борисов, той се е състоял на евроизборите в неделя. "След като не се съобразиха с вота на хората в неделя и сега с финансови и всякакви аргументи, повече не ме питайте за национално съгласие. Тези хора показаха, че властта за тях е на всяка цена", коментира Бойко Борисов.

По думите му, днешният ден е бил „време разделно" – всеки определил бъдещето си като политическа партия.

Според него Пламен Орешарски трябва еднолично да подаде оставка и да каже в какво състояние е държавата. Борисов посочи, че се готви нов заем от 1.4 млрд. лева, 700 млн. лева ще бъдат дадени за бойни самолети, а не се събират очакваните приходи и затова шефът на Агенция „Митници" Павел Тонев.

 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай