Борисов: Нашите съседи да спазват правилата

Борисов: Нашите съседи да спазват правилата | StandartNews.com

Борисов потвърди позицията "за" референдум относно изборното правo

"Четири години България спазваше всички указания, остана с най-нисък бюджетен дефицит. Сега пак ще паднем под 3%, разчетите показват 2,8 на сто. И на нас ни е трудно, видяхте колко трудно постигаме плащането на стари дългове, но го направихме. Крайно време е нашите съседи, които искат да бъдат в Еврозоната, в Шенген, където България все още не е, да спазват правилата за които са поели ангажимент". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

"България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки абсолютно всички указания на Европейската комисия, и на практика се лиши от три големи договора", посочи премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

"Нашето настояване ще бъде да се вкара газовият хъб, да се подпомогне финансирането на интерконектора с Гърция, нашите находища "Хан Аспарух", "Терес", "Силистар", допълни Борисов.

По думите на Борисов страната ни подкрепя от самото начало санкциите спрямо Русия, носейки изключително тежки загуби от това, особено в областта на туризма. "Това се отчита и аз се надявам да се спазва примирието, договорено в Минск, и да се установи траен мир в региона. Защото когато Северният флот прави учения, всички други страни също са в бойна готовност и това са много средства за въоръжаване, пагубно за икономиките, които едва се съвземат от финансово-икономическата криза в предишните години. Надявам се ЕК и Русия да намерят правилното сечение за народите", коментира премиерът.

В коментар на днешното обръщение на държавния глава в Народното събрание, Бойко Борисов потвърди позицията "за" референдум относно изборното право. "Толкова усилено събирахме подписи за този референдум – близо 500 хиляди събрахме. Така че сме абсолютно "за", заяви той.

Министър-председателят посочи, че България има изключително добър и достоен президент и определи като изключително добро взаимодействието и синхрона с него, особено в сферата на външната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай