Борисов: Нашето "не" се чу много ясно

Борисов: Нашето "не" се чу много ясно | StandartNews.com

Премиерът на република България Бойко Борисов заяви, че България няма да загуби, да плати или да извади от собствения си бюджет за спасяването на Гърция, а само участваме в един и същ механизъм с южната ни съседка, предаде БГНЕС.

"Няколко дни имаше съвещание на финансовите министри, където беше предложен механизъм за отпускане на 7 млрд. лева спасителен план за Гърция. Нашата позиция там беше против", каза Борисов.

"Нашето "не" се чу много ясно", каза Борисов с уговорката, че финансовият министър Владислав Горанов ще обясни по-конкретно какво представлява този механизъм и защо България няма да изгуби нищо.

"Страхът на всички е, че дори давайки тези 7 млрд. евро, независимо че гръцкият парламент прие всички условия, вече не са така възторжени от победата си, надявам се и тези, които им ръкопляскаха да са разбрали какво си причиниха, дали изобщо ще могат да ги изпълнят", каза Борисов.

"Страхът е голям, а още по-голям е страхът, че ако анархията и влошаването на ситуацията и кризата там не се овладеят, това е пряка заплаха за България - за бизнеса, границите, миграционния натиск, финансите, контрабандата", добави той.

"След дадените гаранции ние решихме, че няма пречка да задействаме този механизъм", каза и Владислав Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай