Борисов иска пълна информация по "Южен поток"

Борисов иска пълна информация по "Южен поток" | StandartNews.com

София. Премиерът Бойко Борисов е настоял да му бъде резюмирана пълната информация за договорите по "Южен поток" най-късно до днес. Това е било заръчано на заседанието в Министерски съвет вчера, но информацията стана ясна днес, след като бе публикувана стенограмата на заседанието.

Аргументът на Борисов за пълната информация е "за да мога да отговарям в парламента като ме питат, а не да "клепам с уши" като Орешарски". Пред министрите премиерът признава, че на изслушването в Народното събрание след изказването на Путин, че проектът "Южен поток" е спрян, той наистина не е имал информация. "Това беше истината и нямаше как да лъжа – ами не съм го поискал още. Петък, живот и здраве... Цялата информация ме интересува", обръща се Борисов към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, , пише БГНЕС.

"Госпожа Петкова, поел съм ангажимент – до петък искам да имаме всички договори, споразумения по "Южен поток", да се спази всичко, което касае класифицирана информация, всичко, което има, но искам от "А" до "Я" вие да сте запозната и да ми се направи резюме, за да мога да отговарям в парламента като ме питат, а не да "клепам с уши" като Орешарски и да викам "не съм го чел" или "не ми го дават", което не ми отива", казва Борисов. Но това беше истината и нямаше как да лъжа – ами не съм го поискал още. Петък, живот и здраве... Цялата информация ме интересува, допълва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай