Борисов доволен от заседанието на КСНС

Борисов доволен от заседанието на КСНС | StandartNews.com

София. "Удовлетворен съм, доколкото се постигна дата за избори, което обществото иска и което резултатите от изборите показаха". Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той коментира приключилото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Темите за „Южен поток" и за еврокомисар ще бъдат обсъдени на консултациите между парламентарно представените партии, каза още Борисов.

„Това го записахме в споразумението. Иначе съм крайно неудовлетворен от отговорите на г-н Орешаски. Той включително стигна дотам да ми каже, че не е чел пълномощното и какво точно сме отказали да преговаряме ние в ЕК, по-точно сме дали те да преговарят, но не бил чел пълномощното, не чел договора, не чел това, не чел онова. Не знаел какво пише в рамковото споразумение за седми реактор – тепърва ще чете", обясни лидерът на ГЕРБ.

„Не съм удовлетворен от това и това до голяма степен още повече ме плаши, защо няма как да не ги е чел, няма как да не ги знае, но може би са толкова нелицеприятни, че не посмя да ни каже", допълни Борисов.

Оставката – би трябвало да се почне отзад напред от 28 септември – 12 октомври една от трите дати, която се приеме след консултации в парламента, но гарантираха, че няма да се отметнат, защото те могат да се отметнат утре пак. Би трябвало отзад напред като се тръгне – да се тръгне тогава със служебно правителство, каза още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай