Борисов: Демокрацията е вот на душата

С какво е добър финансист Орешарски?, попита лидерът на ГЕРБ

Борисов: Демокрацията е вот на душата | StandartNews.com

София. „Демокрацията е вот на душата, разбирането, усещането на хората. Изборите са нашето състезание. Колкото хора са гласували за даден политически обект, това е неговата подкрепа". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия. Той коментира дали ще има евентуално партньорство с десни и дясноцентристки партии в следващи избори.

„С това говорене, с тази си политика, с тази си ярост, дори не можаха да влязат в парламента. ГЕРБ ли е най-големият им враг?", допълни Борисов за десните партии в страната. И им пожела да се съюзят с БСП и ДПС, щом не желаят да работят с неговата партия.

„С какво е добър финансист Орешарски? Харчили са всичко по време на Тройната коалиция, за да ни оставят на хляб и вода и ние да затягаме коланите на хората", каза лидерът на ГЕРБ по повод управлението на Пламен Орешарски.

„Страната ни беше осъдена в Страсбург да плати 50 000 евро на наследниците на Чакъра", напомни „герберът" за казуса с Чакъра, който бе убит през 2003 година. Тогава Тодор Тодоров се барикадира в къщата си и отказа да се предаде, за да излежи 6-месечна присъда. Къщата му бе атакувана с гранатомети, а в операцията, която бе ръководена от Борисов (в качеството му на главен секретар на МВР), участваха над 100 полицаи и барети.

В никоя демократична страна, няма да пратят баретите, по които се стреля, за да заловят престъпника и „да го хванат за ръчичка", обясни Борисов за операцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай