Борисов: Дават пари за образование, за да крадат

Няма град, в който да не се сме направили по нещо, похвали се лидерът на ГЕРБ

Борисов: Дават пари за образование, за да крадат | StandartNews.com

Нови пазар/Шумен. "Управляващите искат да насочат основните европейски средства към Оперативна програма „Образование", защото постигнатото там не се вижда и може да се краде най-много", разкри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че правителството произвежда по пет хиляди безработни на ден. Сега спряло изграждането на Западната тангента на Околовръстното на София, пътя София – Калотина.

"Щетите, които това правителство ще нанесе, са непоправими за България", обяви Борисов пред неколкостотин жители на Община Нови Пазар, където бе, за да огледа обновения градски пазар.

По думите на Борисов, двата месеца до края на годината са последните, през които правителството може да договори с Европейската комисия изграждането на автомагистрала „Хемус" с европейски пари. "Безработицата стигна 13%. Ние строихме без заеми, а с парите на Европейския съюз. Спирането на автомагистрала „Хемус" е смъртната присъда на този регион", заяви Борисов. „Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 година, „Хемус" ще се строи", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според него в момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще бъдат връщани от техните деца. „Взимат заем, за да дадат на майките. Пак ли децата им ще ги връщат? По време на управлението на ГЕРБ, няма град, в който да не се сме направили по нещо. Направили сме го с европейски средства, за три години. А тези, за 130, не могат нищо да направят", заяви Борисов. И подчерта, че сега важните теми, по които политиците трябва да дебатират, са две - мораториумът върху продажба на земеделска земя на чужденци и кризата с нелегалните емигранти.

„Държавата нямат съпротивителни сили, затова Орешарски трябва да е всеки ден в Брюксел", каза Борисов пред симпатизанти и членове на партията в Шумен. „Трябва да сме хуманни, но да бъдем и внимателни. Тези, които влизат през граничните пунктове, са бежанци. Но тези, които влизат през зелената граница, са нелегални имигранти", продължи той.

Борисов обясни, че три поредни дни в парламента Атака са предлагали точката за мораториум за продаване на земя на чужденци да влезе като първа в дневния ред на заседанието, но това не е било прието от никого. „Затова ние предложихме Атака да напуснат залата, заедно с нас, и да не осигурим кворум за заседание, докато тази точка не влезе като първа. Това, че Атака не се съгласиха, показва, че те са едно",добави той.

„Ние сме единствената партия, която е независима и никой не може да ни обвини в обвързаност. Затова държахме ДПС вън от властта. Не мога да се радвам, че ще се срине държавата и ние ще дойдем на срината държава. Нов Дянков няма да мога да намеря, за да стяга коланите и да връщаме заемите, които взимат в момента", коментира още Борисов.

„ГЕРБ спокойно можем да се наречем строители, защото сме построили магистрали, метро, жп линии, пречиствателни станции, детски градини. За да се наречеш реформатор обаче, трябва нещо да си реформирал", каза още лидерът на ГЕРБ пред събралото се множество в залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай