Сряда,

Борисов: Даваме живи пари на университетите

От: Failed to load user -
1749
Борисов: Даваме живи пари на университетите
A
A
A

София. Живи пари отиват в университетите по европейските програми. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като връчи 18 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. На събитието в Министерския съвет присъстваха и ректорите на висшите училища.

Това е поредният път, в който се събираме и го правим с една-единствена цел – първо да има едно благородно съревнование между вас, и второ всеки един да знае неговите колеги в страната какво правят и какви проекти се печелят, каза Борисов.

Премиерът насърчи ректорите на университетите и екипите им да се мобилизират, защото има такива, които за първи път печелят проекти, а има други, които вече са усвоили над 40.

„Нека да се мобилизираме – нашите и вашите екипи, това са пари, които чакат да бъдат усвоени, и веднага студентите ще ги усетят”, каза още Борисов.

Премиерът похвали и ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Разговаряхме, че има проблеми с европейските проекти, но в рамките на два месеца Софийският университет печели на два пъти по над 3 млн. лева, каза Борисов.

Той пожела успех и изрази надежда, че след един месец отново ще се съберат по същия повод.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички