Борисов: Даваме живи пари на университетите

Борисов: Даваме живи пари на университетите | StandartNews.com

София. Живи пари отиват в университетите по европейските програми. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като връчи 18 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. На събитието в Министерския съвет присъстваха и ректорите на висшите училища.

Това е поредният път, в който се събираме и го правим с една-единствена цел – първо да има едно благородно съревнование между вас, и второ всеки един да знае неговите колеги в страната какво правят и какви проекти се печелят, каза Борисов.

Премиерът насърчи ректорите на университетите и екипите им да се мобилизират, защото има такива, които за първи път печелят проекти, а има други, които вече са усвоили над 40.

„Нека да се мобилизираме – нашите и вашите екипи, това са пари, които чакат да бъдат усвоени, и веднага студентите ще ги усетят”, каза още Борисов.

Премиерът похвали и ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Разговаряхме, че има проблеми с европейските проекти, но в рамките на два месеца Софийският университет печели на два пъти по над 3 млн. лева, каза Борисов.

Той пожела успех и изрази надежда, че след един месец отново ще се съберат по същия повод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай