Борисов благодари за подкрепата за дълга

Борисов благодари за подкрепата за дълга | StandartNews.com

"Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг". Това написа премиерът Бойко Борисов на своята стена в социалната мрежа "Фейсбук".

"В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването", пише още министър-председателят по повод дискусиите за дълга в парламента.

"Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", се казва още в съобщението на Борисов.

По-рано днес депутатите от ГЕРБ, ДПС, Реформаторски блок, АБВ, БДЦ гласуваха ратификацията на нов дълг в размер от 8 млрд. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай