Борисов: Ако финансовият министър предложи, ще има актуализация на бюджета

Борисов: Ако финансовият министър предложи, ще има актуализация на бюджета | StandartNews.com

Ако финансовият министър предложи, ще има актуализация на бюджета. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на блиц контрол, предаде агенция „Фокус". Отговорът му дойде в дуплика към депутата от БСП лява България Корнелия Нинова.

Премиерът изтъкна, че приходните агенции работят много по-добре, прави се и всичко възможно да се подобри състоянието на хората. Бойко Борисов припомни, че 100 млн. са отделени за надбавки на пенсионерите по време на Коледа и Великден, над 100 млн. за тютюнопроизводителите, 100 млн. за ремонт на участъци по магистралите, както и за общините без значение дали са червени кметове, на ДПС или ГЕРБ.

„Може да поканите финансовия министър да ви даде всички данни. В България обстановката все е предизборна, а октомври ще гледаме бюджета. „Уважението между парламент и правителство трябва да е двустранно. Не коментирам вашия председател, че го няма на работа", обясни в репликата си премиера.

Въпросът на Нинова беше във връзка с допълнително събраните приходи в бюджета, дали ще има актуализация на бюджета и къде отиват.

„Не бих коментирала емоционалните ви състояния, ако не нарушават правилника на парламента. Всички разходи, които изброихте, бяха предвидени и гласувани в бюджета за 2015. Питам за допълните разходи и къде са отишли. Не ми отговорихме по същество – ще внесете ли актуализация на бюджета", настоя Корнелия Нинова.

Борисов в дуплика обясни, че има Закон за държавния бюджет, по който работят. „Ако финансовият министър ми предложи, ще има актуализация. Министърът е човека, който предлага или не. Питайте го на парламентарен контрол", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай