Борисов яко подигра Промяната. Никакви предсрочни избори!

Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва

Борисов яко подигра Промяната. Никакви предсрочни избори! | StandartNews.com

Когато фактите говорят, и Промяната мълчи - тази констатация направи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в коментар на действията на правителството за преодоляване на кризата с природния газ и други проблеми на обществото. Борисов говори пред активисти на партията и симпатизанти в Ловеч. С него бяха Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Николай Ненков, Росен Желязков.

„Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-ниска от тази, по която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и Промяната мълчи“, подчерта Борисов.

Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога, каза Борисов за управляващите и ги обвини, че теглят огромни заеми.

„Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да връща борчовете им. Ние стартирахме предишния мандат с 6 млрд. лева под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година. Ако те останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 млрд. борчове“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

"В момента нищо не се строи. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете магистрала „Хемус“. Една велоалея не са направили“, подчерта той.

Борисов отново повтори тезата си, че не трябва да има предсрочни избори, „докато последният българин не се разочарова“.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на парламентарната група на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

"Не мога да не отговоря на воплите на т. нар. автентична десница, която се оплака при Цветанка Ризова, че на него му оставили дробчетата. Но върхът на всичко, Христо, което чух вчера от тебе... ти си ми бил министър, той обяви "депутинизация". Ние сме го осъдили Путин преди няколко месеца като агресор, внесохме, Христо, закон да подпомогнем Украйна с оръжие, а ти не го гласува, бе, човек! Стига гледа навънка, Христо! Твоят коалиционен партньор, който ти депутинизираш, Корнелия Нинова, заяви, че Русия е приятелска държава. Кого искаш да депутинизираш", попита Борисов. "И уважаемите медии мълчат - ама то едно чудо, един страх", добави той.

Борисов иронизира Кирил Петков, че развял като знаме новината, че ще внасяме втечнен газ от САЩ. Припомни как самият президент на Азербайджан го е возил с майбах, когато като български премиер е бил на посещение там.

"Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост. Така че, да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България... След това Киро каза, че цената за да бъде по-евтина за газа, който купуваме от "Газпром". Парламентът само малко след неговите думи излезе - газът за май поскъпва с 14%. Скъпи мои, демократични и свободни - сложете на екрана цената на КЕВР, за да види народът кой лъже", допълни той.

По случай днешния рожден ден на бившия енергиен министър Делян Добре Борисов каза: "Да е жив и здрав! Вчера ми стана от една страна гордо, че сме имали такъв министър на енергетиката като Делян Добрев. От друга страна ми стана жал за водещия. На всеки въпрос Асен Василев отговаряше с глупости на търкалета... Затова, ако следващия път ходиш в "Панорама" и там е Асен Василев, искам да се острижеш гола глава, защото като нищо ще се хвърли да ти скубе косата. Все едно снощи гледах мерцедес срещу трабантче. Такава разлика!".

Борисов заяви, че нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ: "Не сме дали една стотинка! Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни. С тези далавери, пази Боже кой ще управлява от септември нататък!".

"Хайде да видим, уважаеми медии, на кого вярва повече народът! По лихвите, както се казва, ще ги познаете", заяви още бившият премиер и добави: "Аз ако съм на медиите, ще извадя репортажа с "Вкусен хляб за всяка трапеза" и ще го направя: "Скъп хляб за всяка трапеза". Колко трябва да стане хлябът? - 6 лева, та белким видите. Едно време подарявахме уиски, сега олио. Ще пратим на Росен кошничка с две яйца, един хляб, литър олио. Толкова. Няма дробчета. Те ги изядоха - Да, България изядоха дробчетата, другите изядоха блажното. Няма краставици - скъпи, доматите и те скъпи. Ами черешите?! Въобще, пълна подигравка с народа. И се сещам за една хубава притча: "Един цар вика Кирил Ананиев и пита: Как е народът? - Ми работи. - Вдигай данъците. Минава време и царят пита: Какво прави народът? Гърби се, пъшка, мъчи се, ама работи. - Вдигай данъците! Пък минава време: Какво прави народът? - Ами никой не работи. Ядат, пият, псуват, никой не работи. Сваляй данъците!" Ето това е - гледат доколко народът може да издържи".

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че трябва да изпратим оръжие за Украйна, "за да спрат да се бият". "Светът трябва да ги хване, да ги раздели, едно добро примирие и за двете страни и ще приключи. А в момента петролът е най-евтин. Имаш рафинерия. Пречел им "Балкански поток". Спрете го, не взимайте транзитни такси. Що наричат "Балкански поток" "Турски", що се турчеят, бе? Ами "гръцката връзка" - българска е, платена е от България, за да стане търговски договор... "Глупости на търкалета", пошегува се отново Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай