Сряда,

Борисов: Ваксините стават политически проблем

От: Редактор -
Борисов: Ваксините стават политически проблем
A
A
A

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

"В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем", коментира Борисов.

"Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда - да помагаме", подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Туция и Русия, Борисов бе категоричен: "Мир и дипломатичност - така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички